La Noi Acasa © Gabriel Cazan

Cu siguranta ati observat ca relatiile din timpul scolii reprezinta o forma de tinerete vesnica (pana la un punct: final). Aceste binecuvantate legaturi sufletesti au ca singur numitor comun acea nonsalanta si imatura (sa recunoastem) stare de spirit specifica acelei varste. Asta se observa cu usurinta cu ocazia intalnirilor de aniversare a unui numar, de obicei reprezentat ca multiplu de cinci, de ani de la o data ramasa, pentru o scurta vesnicie, marcata in calendar: de la absolvirea (terminarea, incheierea, …) Liceului. Toti se poarta, cu o anumita stangacie, ca si cand s-ar fi despartit in ajun si se revad cu aceeasi ghidusa expresie in privire ca si cand anii ar fi trecut ca bicicletele pe strada (sau apa si cu gasca daca vreti).

Aceia sunt (la timpul prezent!) anii Liceului nostru! Au ramas acolo nealterati, poate doar cu ceva praf, atat cat sa estompeze ceva din detalii, de obicei cele de care nu vrem sa ne amintim. (Aici s-ar potrivi Iubire – bibelou de portelan  cu Mondial, ca sa fim in spiritul nestinsei pasiuni a lui Gabi)

Daca l-as vedea pe Gabi acum pe strada singura retinere care as avea-o ar fi de natura dubitativa: care din noi a pacalit mai apasat timpul?

Nu cred ca am raspunsul.

Dar daca l-as vedea pe Gabi azi, 12 iunie 2014, pe strada as sti, dupa sclipirea din ochi ca el a pacalit, pentru a saptea oara, timpul.

Pentru ca distanta geografica este un obstacol redutabil, si Gabi cunoaste cel mai bine amestecul de geografie (subterana) si redutabilitate (umana), singura mea modalitate de a-mi arata prezenta, azi 12 iunie 2014, este de a-l aseza, pe Gabi, in fata unei oglinzi …

LaNoiAcasa_GabiCazan_Facebook

… aceea a sufletului sau: “La Noi Acasa“.

Advertisements

One thought on “La Noi Acasa © Gabriel Cazan

  1. Pingback: La Noi Acasa © Gabriel Cazan | n_n_b | Zexe's Alter Ego

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s